Shop Mobile More Submit  Join Login
Oh NOOO, where did we put our eyes...? by Pennae Oh NOOO, where did we put our eyes...? by Pennae
So, the point of this picture is that people are complaining about the contest results, and they somehow think that being rude to others will change them. NO IT WON'T.

From left to right: :icontanashi: :iconpapilio-machaon: :iconninjin-nezumi: :iconpennae: :iconhyuee:

As usual I'm late with everything, I'M SORRY, but seriously, you wouldn't want to live my life.

And I'm switching to Hungarian now because it's ranting time. Yay!

Elöljáróban: akinek nem inge, ne vegye magára. Akinek viszont inge, az legyen szíves magába szállni.

Kicsit rosszul vagyok már attól, hogy minden con után ez megy. Hihetetlen, mennyire arrogáns pár ember, és felfogni nem vagyok képes, milyen alapon van pofája bárkinek is lazán kiírni a netre, hogy ő igenis jobb, mint akár a helyezettek, akár bárki, aki előtte végzett. Komolyan, csak szerintünk az az egészséges reakció ilyenkor, hogy az ember elgondolkozik rajta, miben is fejlődhetne még?

És utána jönnek a szokásos vádaskodások, hogy a zsűri korrupt, küldik a virtuális faszokat a szánkba, stb. Az egy dolog, hogy ez vmi hihetetlen bunkóság velünk szemben, de a helyezettekkel szemben szintén. Ha mi már hozzá is szoktunk, és lenyeljük az ilyesmit, miért kell bántani meg elrontani a kedvét a többi versenyzőnek? Gondoljatok már bele, hogyha ti nyernétek, és veletek csinálnák ezt a többiek, hogy éreznétek magatokat? Ez csak egy conos verseny, basszus, semmi igazi presztízse nincs, az ajándékon kívül SEMMIT nem kaptok érte, és ha beleírjátok az önéletrajzotokba, még képen is röhögnek érte.
Tanuljatok már meg veszíteni, mert nagyon csúnya pofára esések fognak várni titeket a nagybetűs életben, ha minden sikertelenségre rinyálással és mások hibáztatásával reagáltok.

Az a baj, hogy elég sok év tapasztalat áll mögöttünk, és kiszúrjuk a parasztvakítást. Marhára nem érdekel minket, hogy ki hány hétig dolgozott a rajzán, mennyi csillámot szórt rá, milyen kivágós, ragasztgatós, mittoménmilyen anyámkínját csinált a rajzával, nem ettől lesz jobb (de rosszabb se feltétlenül), és az, pedig, hogy kinek hány barátja van, akit lehet sárdobálásra ugrasztani, számunkra teljesen irreleváns. Mivel alapvetően kerültök bennünket, mint a pestist, csak azért, mert a Mondónak rajzolunk, fogalmunk sincs a 99%-otokról, hogy kicsoda, szóval marhára nehezen díjazhatnánk pofára. Persze megjegyzünk gyakran előkerülő neveket, meg csomó mindenkinél nézzük, hogyan fejlődik, és tökre örülünk, ha olyannak tudunk díjat adni, akiről a versenyes szereplése alapján látszik, hogy sok energiát fektet a rajzolásba, és tényleg igyekszik. De nem mindig tudunk olyannak adni, és volt már példa rá, hogy díjat adtunk olyannak, aki előtte való versenyen mindennek elhordott bennünket.
Ha nagyon fáj, hogy nem nyertél, még akkor is a legcélszerűbb írni valamelyikünknek egy üzenetet, és megkérdezni, hogy miért nem, miben jobb a másik. Amúgy is bárki megkereshet bennünket, hogy segítsünk, ha épp nem vagyunk totál behavazva, akkor szívesen adunk tanácsot (mondjuk, tőlem nem javallott kérni, mert általában nagyon nem érek rá, de ha épp mégis, akkor minden további nélkül).

Ha valakit nagyon érdekel, hogy megy a zsűrizés: külön-külön pontozunk, aztán összeadjuk a pontszámokat, és az így kijött eredményt még megbeszéljük és átvariáljuk, ha úgy érezzük, sántít. Ez nem öt perc, hanem TÖBB ÓRA. Igazából nem annyira nagy élmény késő éjszakáig fennmaradni zsűrizni, és marhára jól tud esni az embernek az anyázás, miután félholtra gürizte magát egy conon.

Erre az egészre persze mindig az a reakció, hogy ne törődjünk vele, ne vegyük fel, stb., meg úgyis mindig ez van, szokjuk meg. Csak nemtom... sztem elég szomorú, hogy már hozzá kellett szoknunk, miért természetes az, hogy egy csomó ember undorító takony módjára viselkedjen az interneten?

Összefoglalva:
Nyertél! Szuper! Ne szálljon a fejedbe, tessék szépen fejlődni tovább, mert elsőkből is lehetnek utolsók, nem csak fordítva.
Nem nyertél? Túléled. Akkor is, ha soha életedben nem csináltál még olyan jót, mint amit beküldtél. Ez nem jelenti azt, hogy itt vége mindennek, mindig lehet még jobbat rajzolni.
Problémád van? Személyesen is lehetséges intézni az ilyesmit, továbbá, ha olyat írsz ki a netre, amit nem mondanál az arcába a másiknak, akkor lehet, hogy néhányan visszataszító takonynak fognak gondolni.

Am véletlenül sem azokról van szó, akiknek ez és ez és ez a rajz jobban tetszik, mint a helyezettek, mert persze, hogy van ilyen, mindenki ízlése más. Konkrétan a sárdobálás a problémám, ami egy undorító dolog.
Add a Comment:
 
:iconmiukazeko:
MiuKazeko Featured By Owner Apr 25, 2014
Nagyon tetszik ez a kép! *.*
A szöveggel meg teljesen egyetértek.. :/ Én magam még nem tapasztaltam ilyet, hiszen a legnagyobb rajzverseny amin valaha zsűriként részt vettem egy picike általam rendezett megmérkőzés a tveClub-on, mindössze két jelentkezővel. De egyéb helyzetekben bizony találkoztam hasonló ellenszenves személyekkel. Pontosabban tele van velük az iskola. Versenyezni ugyan nem versenyeznek, mert úgy érzik fölösleges erőfeszítés, hacsak nem kapnak érte külföldi utat, vagy pénzt, de az osztályomban már egész összeesküvés elméleteket találtak ki néhányan a tanárok ellen amikor hármasokat kaptak. Valószínűleg ezek a bunkók csak gyerekek (rendes gyerekszoba nélkül), akik eddig mindent megkaptak, és nem értik, hogy az valódi életben mért nem így működik minden. :/
Reply
:iconfireopal1:
fireopal1 Featured By Owner Jul 26, 2013  Hobbyist Digital Artist
turns google translate on
Reply
:iconpennae:
Pennae Featured By Owner Jul 27, 2013  Professional Digital Artist
It's probably not worth it though :D
Reply
:iconfireopal1:
fireopal1 Featured By Owner Jul 27, 2013  Hobbyist Digital Artist
google translate and ducttape solves everything
Reply
:icontokkimochi:
TokkiMochi Featured By Owner Feb 22, 2013  Hobbyist
ez a kép félelmetes. :D Elnézést kérek, a magyar nem jó.
Reply
:iconpennae:
Pennae Featured By Owner Apr 14, 2013  Professional Digital Artist
Haha, it's really nice though, thank you :D
Reply
:icontokkimochi:
TokkiMochi Featured By Owner Apr 14, 2013  Hobbyist
your welcome, and once again, awesome picture :iconeweplz:
Reply
:iconreinanicolasa:
ReinaNicolasa Featured By Owner Dec 19, 2012
Annyi értelme volt a hisztizéseknek, hogy született egy szuggesztív rajz. :D Szóval, köszi, kislányok!
Reply
:iconpennae:
Pennae Featured By Owner Jan 17, 2013  Professional Digital Artist
Na jah... :D Köszi :D
Reply
:iconsalina-mathews:
salina-mathews Featured By Owner Dec 16, 2012  Professional Digital Artist
A rajz nagyon tetszik, és amit írtál az is. Korábban nekem is volt egy kritikám (ami remélem azóta elfelejtődött), és abban tulajdonképpen pont azt fejtettem ki, hogy nem értettem a zsűrizés menetét, de most, hogy ezt elolvastam és a többi más részletet már értem mi megy itt. Éppen ezért szeretnék bocsánatot is kérni :)
És nem ide tartozik,de muszáj elmeséljem xD Ősszel mikor indultam a versenyen (és egyben először segítő is voltam), hatalmas újdonság volt úgy belépni a conra, hogy nem volt még bent senki, és mikor nagy nehezen megtaláltam akit kerestem, elindultam föl a rajzokhoz, és akkor találkoztam újra a rajzommal (ami azóta is hiányzik). Büszkén ránéztem, majd rápillantottam a többire is. Reakció: ..... Semmi esélyem :iconmingplz: - és így mentem tovább a feladatomra xD Persze nem bántam meg, hogy neveztem, és ugyanúgy büszke vagyok arra a rajzra xD
Visszatérve a témához, kíváncsi vagyok azokra akik képesek a saját rajzukat előnyben részesíteni a helyezéseknél mint a többit, ha véletlenül maradt belőle, akkor ha egy másolatot kérhetnék ha nem nagy gond?
Reply
:iconpennae:
Pennae Featured By Owner Dec 16, 2012  Professional Digital Artist
Nem rémlik, hogy láttunk tőled ilyesmit, szóval rád alapból nem is akadtunk ki, de ettől függetlenül köszi :D
Hú, ősszel vicces volt nekünk, mert építési napon ültünk Nezumival a borítékok előtt, és néztük, hogy ez nem vmi sok, aztán elkezdtük őket kicsomagolni, és kb úgy éreztük magunkat, mint karácsonykor. Sztem soha nem volt még ennyire erős színvonal.
A rajzod biztosan megvan, mindegyiket eltesszük és hurcolásszuk magunkkal conra, szóval a következőn át is veheted :D
Én irigy vagyok az egójukra, jó lehet úgy élni, ha minden más hibája XD
Köszi, és reméljük, majd tavasszal is nevezel :D
Reply
:iconsalina-mathews:
salina-mathews Featured By Owner Dec 16, 2012  Professional Digital Artist
De jó xD Biztos jó lehet az az érzés mikor megérkeznek a rajzok és egy csomó jó van köztük : D Az én rajzom a lovas volt amire rá volt írva, hogy For your memories. Tavasszal fogok valszeg érte menni : ) Amúgy van ötletem új kategóriához (nem tudom, hogy azóta megoldódott-e ez a kérdés): Szörny/kíméra rajz : D
Amúgy igen, jó lehet, végül is a főgonoszok többsége ilyen xD
Reply
:iconpennae:
Pennae Featured By Owner Dec 16, 2012  Professional Digital Artist
Én most vettem részt először a kicsomagolásban, de nagyon menőség volt.
Jajah, tudom, emlékszem :D
Hú, kategóriákkal kapcs Nezuminak írj, ő a főszervező :D
Reply
:iconsalina-mathews:
salina-mathews Featured By Owner Dec 19, 2012  Professional Digital Artist
Az király!
Lehet írok, majd ha lesz bátorságom hozzá xD
Amúgy a véleményed szeretném még kérni, hogy szerinted mitől lesz jó egy mű? Mi az amire azt mondod, hogy- ez egy jó kép! Mi fog meg bennük? Mit keresel egy rajzban? : D
Reply
:iconpennae:
Pennae Featured By Owner Dec 19, 2012  Professional Digital Artist
Nem fogja leharapni a fejed XD
Sztem konkrétan nincs ilyen egy bizonyos dolog, amitől jó lesz, mert sokféleképpen lehet jó vmi. Technika, kivitelezés, mondanivaló, hangulat, átütőerő, annyi minden lehet fontos, vagy kevésbé fontos az adott képen, attól függően, hogy az alkotó mire helyezi a hangsúlyt. Ezen felül nyilván ízlés kérdése, hogy én speciel mit keresek egy képen, és mi az, ami általánosságában megfog :D
Reply
:iconkx20-11:
kx20-11 Featured By Owner Nov 29, 2012
"Az a baj, hogy elég sok év tapasztalat áll mögöttünk, és kiszúrjuk a parasztvakítás" -ezen egy jót mosolyogtam.
Hány évesek vagytok tulajdonképpen? 19-25? Az említett sok év tapasztalat ezek után kevésbé hat hihetőnek.

Értem én, hogy számtalan a tini, netes szájhős, de benneteket sem sorolnálak más kategóriába. Ha minden egyes versenynél azonos a probléma, akkor az ellen tenni kéne. Végül is minden érmének két oldala van...

Másodikként pedig az, hogy ti is elképesztő mód kategorizáltok, ítélkeztek. Egy értelmesen megfogalmazott, egyáltalán nem lebecsmérlő komment után is úgy ugrotok, mint valami veszett véreb. Nyugodtan higgyétek el: nem csupán TI végeztetek művészetis szakközepet, egyetemet, hanem mások is. Nem is értem, miért hiszitek hogy többségében laikus kiskamaszok osztogatják az észt... Ha pedig valamelyest hozzáértő emberek közt úgyszintén megoszlik a vélemény az első helyezettekről, az már régen rossz, a kétségek pedig feltehetőleg helytállóak!

Másrészről: miért olyas tagok zsűriznek, akiket rajztudás szempontjából a mezőny nagyja már rég lepipált? Mert ez a Mondós lányok dolga? Vagy mert ti vagytok az egyetlenek akik elvégzik a melót? Utóbbi a számtalanadik elkeserítő pontja a dolgoknak. Ha nektek lelkileg ENNYIRE megterhelő egy ilyen esemény, egyszerűen ne vállaljátok. Semmit nem muszáj megtenni! Komolyan, olykor már nehéz eldönteni ki az idegesítőbb: a feneküket földhöz verő kölykök, vagy ti, akik az ilyesfajta "gegekkel" még nagyobb visszhangot kerítetek a dolognak. Komolyan, mint a bölcsiben...

A részrehajlás témájában felmerülő problémákkal szintén egyetértek. Legkiemelkedőbb példája az egykori versenyzőből mostanra zsűrivé avanzsált Topi, Yue, Eszter (vagy akárkinek is nevezze magát) példája. Mind rajzi, de legfőképp festői megszólalásaiban nevetséges szintet képvisel, de az, hogy ti ezeket a technikai megoldásokat mondhatni röhejesen (vagy egy az egyben világtalan módjára) nem látjátok át, az szintén csak benneteket minősít.

Utoljára, csak hogy nyilvánvalóvá tegyem számotokra a dolgot: nem a rossz zsűrizéssel van a fő gond, hanem azzal, hogy az újaknak, jobbaknak igen csekély esélyt adtok a bemutatkozásra. Folyton ugyanazon nevek pörögnek és ez már baromi unalmas. Vannak akik kikerülve a gyerekes hülyeségeiteket inkább névtelek maradnak a magyar közönség számára. Vannak akik erőlködnek, majd rájönnek: haveri szinten működik a biznisz. Ilyenkor kéne elkezdeni pitizni, szebben mondva, barátkozni veletek. Persze ezt nem mindenki teszi szívesen.
Miért? Mert a folytonos, idegesítő hisztiktől ti sem ódzkodtok. Főként ciki, ha ennyi év után sem vettétek észre magatokon...

Szóval kimondhatom, nagy nehezen, de ti tettétek alantassá ezt az amatőr, mangás poénkodást.

Nagyjából ennyi.
És a fenti irományt mindazon viszonylatból tekintsd, hogy VALÓDI SZAKMAI látásmódról, háttérről beszélünk, -pluszba hozzáteszem- ami nem sokatoknak van. De ha a művészettörténet távlatából mérten egy olyan pitiáner témát, mint a manga, ilyen mértékben vérre menően vesztek, akkor bizony nagy gond van a mai gyerekek fejével. Az okoskodást, mélyenszántó gondolatokat pedig felejtsétek már el a légyszíves, mert közötök nincs az igazi rajzművészethez.

Ui.: Ennyi érv után se tudnálak tulajdonképpen kizárólag benneteket hibáztatni, hisz ilyen szar világban élünk. Sajnos ezt tanultátok és ahogy látom, tenni már aligha fogtok ellene.
Reply
:iconpennae:
Pennae Featured By Owner Nov 29, 2012  Professional Digital Artist
A kommenteddel több problémám is van, de kezdjük az elején: nem érted, miről beszélek, mert valszeg nem olvastad el rendesen, amit írtam. Még mindig nem az a bajom elsősorban, hogy minket oltanak (rosszul esik, nyilván), hanem az, hogy konkrétan a többi versenyzőt bántják, amit én undorító dolognak tartok. Értelmesen megfogalmazott, egyáltalán nem becsmérlő kommentre tudtommal nem ugrunk, legalábbis én nem, de ezt leírtam ide is. Nem kell velünk egyetérteni. A nem egyetértést viszont ki lehet fejezni úgy is, hogy nem vádolnak minket bundázással (ami továbbra sincs), nem vágnak random trágár gondolatokat a fejünkhöz, huszonévesek nem sértegetnek tizenkevés éveseket, etc. Baromira nem érdekel, ki hova jár iskolába, engem jelen esetben az érdekel, hogy az illető bunkó-e vagy sem. Ha bunkó, bántja a többit, akkor szerinted nézzem mosolyogva? Nem érdekel, mossa ki az anyja a száját szappannal, vagy ha már kirepült a fészekből, mossa ki magának, ha képtelen kulturáltan kifejezni a véleményét.

Ez az első eset, hogy nyilvánosan reagáltam (én, mint személy, nem én, mint a csapat egy tagja, a csapat nevében nem nyilatkozom, mivel nem én vagyok a főszervező, így nem az én dolgom az ilyesmi), ezen kívül egyetlen egyszer szóltam egy ismerősöm adatlapján adott ismerősömnek, hogy am minket fikáznak épp. Facebookon. Ergo nem értem honnan jött az, hogy mindenre ugrunk, meg milyen ilyesfajta gegek vannak még, amikor most először szólalt meg valamelyikünk a témában. Ez a rajz és a hozzá tartozó megjegyezésem továbbra is a személyes véleményem kifejezése a személyes profilomon, nem vagyok se a Mondo se a MondoCon szószólója, csak egy személy, aki nem szereti, ha a) olyasmivel vádolják, amit nem követett el, b) olyanokat bánt pár gyökér az orra előtt, akik nem szolgáltak rá. Senkit nem említettem név szerint, senkit nem húztam le mindenki előtt. Amit írtam, továbbra is tartom. Nem tudok a folyamatos hisztijeimről, amiket említettél, mivel nem kommunikálok a közösséggel, nem vagyok és soha nem is voltam a része, lehetőségem sem lett volna hol megejteni őket. Néha rajzolok egy újságba, meg néha elmegyek conra zsűrizni, és ennyiben ki is merült a mindenkori tevékenységem a szubkultban, ez tényleg nagyon releváns mindenki számára.

Ha valóban figyelemmel kísérnéd a versenyeredményeket, látnád, hogy marhára nem ugyanazok a nevek fordulnak meg a top3-ban egyes versenyeken (ha nagyon szeretnéd, ki is keresem neked a linkeket), és sokszor pont a top3-ból kerülnek ki azok, akik panaszkodnak, miért nem nyertek (mint itt is írtam). Persze előfordul egyezés, főleg olyan szokott lenni, hogy egy versenyen vki több kategóriában is díjat visz, de volt már példa rá, hogy vki feltűnt egyik versenyen, nekiadtuk az első díjat, következőben pedig a futottak még kategóriába sem soroltuk be.
Nem értem, miből gondolod, hogy az újaknak semmi esélye. A 13 éves első helyezettünk pl őszintén kétlem, hogy nagy veterán lenne, és tizenvalahány év korkülönbség mellett szerintem arra se nagy az esély, hogy puszipajtásunk legyen (értsd. életünkben nem hallottunk róla a verseny előtt). Gyakorlatilag az utóbbi 2-3 évben teljesen kicserélődött a mezőny, zömében elment a 20+ korosztály, és jöttek helyükre új versenyzők, ha akarnánk se tudnánk részrehajlani, mivel azt se tudjuk a nevezők 90%-áról, hogy kicsoda.

Miért mi csináljuk? Szeretjük csinálni, de ez nem jelenti azt, hogy minden fenékig tejfel, és nem akadhatna ki bármelyikünk (jelen esetben én) arra, ahogy megítélnek bennünket akár ezért, akár azért, hogy rajzolunk egy újságba. Mivel agresszívabb a természetem, mint a többieké, nálam nagyobb az esély rá, hogy kinyissam a számat, és kiálljak magamért, a munkánkért. Azt, hogy nekem mi mennyire megterhelő lelkileg, nem nyilvánosan, az interneten fogom közölni, de hidd el, van nagyobb problémám annál, hogy jaj pár embernek nem tetszik, ahogy zsűrizünk az animeconon. Erről viszont eszembe jutott valami, lerajzoltam, kitettem a netre, mert volt vele mit közölnöm másokkal. És hiába akarod úgy értelmezni, hogy azt írtam, mindenki gyökér, aki nem nyalja a talpunkat, még mindig azt írtam hozzá, hogy meg lehet minket is kérdezni, ha vmi nem tetszik, és nem X versenyző rajzát kell elkezdeni fikázni, hogy fú, mennyivel rosszabb, mint amit X rajzolt, BIZTOS BUNDA. Az, hogy bundázással vádolnak, ha nem lenne egyértelmű abból, amit írtam, elsősorban nem minket sért, mert mi tudjuk, hogy nem bundáztunk. Azokat sérti, akiknek helyezést adtunk, és utálom, ha valaki a saját szánalmas/arrogáns nyervogásával rontja el mások örömét.

Yue jelenleg a Képzőre jár, ahová biztosan azért vették fel első nekifutásból, mert nem ért ahhoz, amit csinál, meg alapvetően baromi könnyű bekerülni oda. Ha nem tetszenek a képei, az rá tartozik, nem rám, az esetleges kritikáidat neki írd meg, ne nekem.

Azzal kapcs, hogy "ennyi év alatt" nem vesszük észre magunkat: Nezumi a 2011-es őszi conon vette át a szervezést, azóta van nagyobb beleszólása/beleszólásunk a rajzversenybe. Előtte is zsűriztünk párszor (nem mindig), de a zsűrizést javarészt olyanok végezték, akik sohasem rajzoltak igazán semmit. Ezen az állapoton akartunk javítani. Emellett az akkori figurákkal, kulcstartókkal, stb. ellentétben most jó minőségű rajzeszközöket lehet nyerni. Lehet, hogy ez csak szerintünk pozitív változás a verseny tekintetében, de most komolyan, ha szerinted ezzel alantassá tettük ezt az egészet, akkor nincs további hozzáfűznivalóm ehhez a gondolatmenethez.

Szerintem olvasd el még egyszer, amit a kép alá írtam, mert pontosan azt írtam le, hogy emberek egy conos rajzversenyen tépik szét egymást, és ez NEM JÓ. Ha szerinted rossz ember vagyok attól, mert idegesít, ha az emberek bunkók egymással, és ahelyett, hogy kukán vigyorognék a sarokban, mint kb mindenki más, kinyitom a számat, legyen, nem fogok változtatni a hozzáállásomon.

Nem értem igazából, mire vered a melled itt a valódi szakmai látásmóddal. A profilodban semmi sem támasztja alá az állítólagos profizmusodat, nem derül ki, ki vagy, és az ízlésvilágodról is kb annyit lehet levonni az egy darab kedvenced alapján, hogy valszeg szereted a Pokémont. Én is szeretem a Pokémont, de ettől még nem lettél szimpatikus. Attól, hogy gyakorlatilag nem mered vállalni a személyiséged, csak hiteltelenné teszed magad, továbbá úgy minősítetted okoskodásnak a véleményem, hogy lekezelő hangnemben, lekövethetően téves információkkal dobálózva próbáltál megcáfolni. Ha szeretnél velem vitatkozni (mert lehet ilyet), és szeretnéd, hogy megadjam neked azt a tiszteletet, amit te nem adtál meg nekem, viszont elvárnál tőlem, akkor kérlek, először legalább nézz utána annak, miről beszélsz. Nem tudom, hogyan definiálnád az igazi rajzművészetet, de örülök, hogy a rajztudásom és a hozzáértésem az alapján ítéled meg, hogy kéthavonta felteszek az internetre vmit, amit vagy szórakozásból rajzoltam, vagy pár napos határidővel egy szubkult újságba. Szerinted mit csinálok a köztes időszakban?
Dolgozom.
Illusztrátorként.
Reply
:iconmacskamoly88:
Macskamoly88 Featured By Owner Nov 28, 2012
Hát ez siralmas...de túl sok értelmeset nem tudok rá írni, mert mások már kiírták magukból, amit én is írnék. Kicsit késve kommentálom a képet, mert ezt a profilom ritkábban használom...szóval...A rajz nagyon tetszik, nagyon kifejező, meg úgy a stílus, úgy az egész.:)
Am... ti vagytok a képen?Az egyiknek határozottan olyan a feje, mint a tied, a másik hyue-ra hajaz::D
Szeretem az ilyen szemkötős rajzokat... sokat firkáltam egy időben én is bekötött szemű alakokat, de legjobb barátnőm már többször megjegyezte h túl sok a bekötött szemű karakterem és kezdtem leszoktatni magam róla.:)
Reply
:iconpennae:
Pennae Featured By Owner Dec 13, 2012  Professional Digital Artist
Igen...
Jajah, mi vagyunk rajta :D
Én nem szoktam bekötött szemű semmit rajzolni, de ez most így adta magát XD Köszi szépen!
Reply
:iconhangyusz:
Hangyusz Featured By Owner Nov 10, 2012
huha nem is tudtam h ilyen van :'"D
Nekem pl egyszer se jutott eszembe h bárkit is szidjak az ilyen versenyeken :3 de durva tényleg XD
nyuh~
sajnálom de én mindig lemaradok a végeredményről mert megy akkor a vonatom vissza~ :D ezé nem tom mik az eredmények átalában de a verseny buli ^^ ~ mi a fenének gondolnék másokról rosszat *-* ~nyaham!
Reply
:iconpennae:
Pennae Featured By Owner Nov 10, 2012  Professional Digital Artist
Mindig van ilyen.
Eredmények felkerülnek mind a netre utólag, bár néha elég későn, mondocon honlapon képek is fennvannak a legtöbből :D
Örülünk, hogy szereted a rajzversenyt, sokat dolgozunk vele, hogy jó lehessen :D
Reply
:iconhangyusz:
Hangyusz Featured By Owner Nov 11, 2012
^^
Reply
:iconkiyoshyai:
KiyoshyAi Featured By Owner Nov 6, 2012  Hobbyist General Artist
:"D Lahara..... egymásra találtunk! dee am tényleg igazatok van. ˇˇ
Reply
:iconpennae:
Pennae Featured By Owner Nov 10, 2012  Professional Digital Artist
Hhhhhhh igen XD És köszi :D
Reply
:iconlahara:
Lahara Featured By Owner Nov 6, 2012  Professional Traditional Artist
Hű... remélem nem az én FB-s kiírásom okozta ezt. Ha igen, akkor itt és nyilvánosan bocsánatot szeretnék kérni tőletek, mert nem volt szándékomban megbántani titeket, hiszen rengeteget dolgoztok minden conos verseny előtt, után és közben. m(_ _)m Meg én elégedett is vagyok a helyezéseimmel.
Reply
:iconpennae:
Pennae Featured By Owner Nov 6, 2012  Professional Digital Artist
Neeem, dehogyis, nem a tiéd volt (Kiyoshy után a második vagy, aki megijed, hogy miatta, jaj XD), konkrétan olyan dolgokat írnak a "hátunk mögött" olyan helyre, ahol látjuk, hogy így báze... ha érdekel, privátban idézhetek pár gyöngyszemet.
És amúgy is szeretünk, mert mindig csomót nevezel, és szeretjük a rajzaidat :D
Reply
:iconlahara:
Lahara Featured By Owner Nov 6, 2012  Professional Traditional Artist
Köszi, pánikolós vagyok kicsit. Tán fórumra vagy Mondo FB-re?
Kíváncsi lennék, miket írtak. (Hogy aztán csúnyát gondolhassak róluk!)
A jövőbeli rajzversenyre nem biztos, hogy fogok nevezni, de meglátjuk. Majd az akkori hangulatomtól fog függeni. :D
Reply
:iconpennae:
Pennae Featured By Owner Nov 6, 2012  Professional Digital Artist
Küldtem note-ot.
Ahogy érzed. Mi örülünk, ha küldesz :D
Reply
:iconmarcip:
MarciP Featured By Owner Nov 6, 2012
I don´t understand the text in Hungarian but the picture is perfect! :D :)
Reply
:iconpennae:
Pennae Featured By Owner Nov 6, 2012  Professional Digital Artist
Oh, you aren't missing out on anything :D Thank you!
Reply
:iconmiyanko-chan:
Miyanko-chan Featured By Owner Nov 6, 2012  Hobbyist Digital Artist
Hm..elolvastam a rant-et. Hát... ezek szerint a nevezők egy része rendkívül gyerekesen viselkedik. Tényleg csak azt lehetne mondani hogy ne vegyétek fel.. de tudom hogy ez nehéz. Nem értem miért esik valakinek nehezére elfogadni hogy mások jobban tőle, vagy ha technikailag nem is jobb az illető, előfordulhat hogy csak ott volt az a bizonyos "valami" a rajzában, amit nyilván a zsűri hivatott észrevenni. Azért sem értem, mert akik k *rvajól rajzolnak, azokban is megvan általában az a kellő szerénység, hogy lássák és el tudják fogadni, hogy nem ők a legjobbak, vagy nagyon sok más király rajzos van, és azoknak is van még bőven mit tanulniuk akik a topon vannak. És aztán mikor valaki elkezd sírni, akinek tényleg van bőőőőőőőőven mit fejlődnie akkor legszívesebben megmondanám, hogy szar vagy, fogadd el, menj haza rajzolni. xD Ha pl. valaki ezt mondaná nekem, maximálisan igazat adnék neki, és nem kezdeném el bizonygatni hogy de mások miben rosszabbak esetleg, mit érdekeljen az engem? A másik amit nem értek, hogy a zsűri azért elég szépen össze lett rakva...mármint minden egyes ember marha jól rajzol, tehát ha ők értékelnek akkor az miért is ne lenne igazságos? Tán csak jók valamiben ha ők a ZSŰRI, nem? Hjajj... nem is érdemes erre több energiát pazarolnotok, a gyerekek nőjenek fel vagy ha nem bírnak veszíteni akkor ne versenyezzenek. shit happens.
Reply
:iconpennae:
Pennae Featured By Owner Nov 6, 2012  Professional Digital Artist
Egen... igazából tudom, hogy nem kéne felvenni, de felveszem, mert tanuljanak meg viselkedni. Mindannyian elég sokat letettünk ahhoz az asztalra, hogy lehessen adni a véleményünkre, a többiek nevében nem beszélhetek, de én nyolc éve dolgozom a pályán, és a) igen sok publikált cucc van mögöttem ahhoz, hogy ne csak szájtépésnek minősüljön, ha megszólalok b) egyszer de egyszer nem fordult meg a fejemben, hogy tökéletes lennék, és hogy nem lennének nálam ügyesebb rajzosok. Az igen, hogy mittomén, zsákutcába értem, úristen meg fogok állni a fejlődésben, mi lesz, de asszem ez egy kicsit más. Am az a kedvencem, amikor helyezettek és/vagy korábbi nyertesek nyavalyognak, úristen basszus... Ha érdekel, küldhetek belőle, hogy milyen tündéri dolgokat szoktak írni rólunk, mert nemtom, én elég intenzív személyiség vagyok, de sztem nálam jóval higgadtabbak is lazán kiakadnának tőle.
Am nagyon vicces, mert kb rajzról látod, ki az, aki meg fog sértődni, mert nem kapott díjat :D Ilyenektől megkérdezném, hogy miért is rajzolnak, mert hogy érdekes indokaik lehetnek rá, az fix. És mellé ellentétnek ott van csomó nevező, aki évről évre nevez, egyre ügyesebb, és már nagyon érik nekik a díj, és vmiért 90%-ban nem ők húzzák a szájukat az eredményen.
Reply
:iconmiyanko-chan:
Miyanko-chan Featured By Owner Nov 7, 2012  Hobbyist Digital Artist
nekem is szemezgess beszólásokból légyszi! :D
Igen és kíváncsi lennék a "Miért rajzolsz egyébként?" kérdésre adott válaszaikra. Valami olyasmi lehet hogy: "Azért hogy világuralomra törjek!" vagy hogy: "Azért hogy mindenkit elsöpörjek tökéletességem hatalmas fényével" O_o"
Reply
:iconpennae:
Pennae Featured By Owner Nov 10, 2012  Professional Digital Artist
Küldtem :D
Jahm, de a lényeg kb, hogy a nyerés a cél, nem az, hogy vmi jó dolgot csináljon, amivel teszemazt örömet okoz másoknak :D
Reply
:iconmiyanko-chan:
Miyanko-chan Featured By Owner Nov 6, 2012  Hobbyist Digital Artist
omg de szuperül néz ki! *Q*
Reply
:iconpennae:
Pennae Featured By Owner Nov 6, 2012  Professional Digital Artist
Ó, köszi!
Reply
:iconhimashine:
himashine Featured By Owner Nov 6, 2012  Hobbyist
looks awesome *u*
Reply
:iconpennae:
Pennae Featured By Owner Nov 6, 2012  Professional Digital Artist
Thank you!
Reply
:iconbigpurplelump:
bigpurplelump Featured By Owner Nov 6, 2012  Student Digital Artist
why does this remind me or coraline?
I mean seriously...it does.
Reply
:iconpennae:
Pennae Featured By Owner Nov 6, 2012  Professional Digital Artist
Haha, I guess it's because the eye thing, some buttons would surely come in handy :D
Reply
:iconbigpurplelump:
bigpurplelump Featured By Owner Nov 6, 2012  Student Digital Artist
yeah :D
Reply
:icongermatrix:
GerMATrix Featured By Owner Nov 6, 2012
this is soo awesome!) i like it))
Reply
:iconpennae:
Pennae Featured By Owner Nov 6, 2012  Professional Digital Artist
Thanks a lot!
Reply
:icona-negative-blood:
A-Negative-Blood Featured By Owner Nov 5, 2012
Awesome!
Reply
:iconpennae:
Pennae Featured By Owner Nov 6, 2012  Professional Digital Artist
Thank you!
Reply
:icona-negative-blood:
A-Negative-Blood Featured By Owner Nov 8, 2012
Anytime!!!:heart:
Reply
:iconjunkokotonii:
JUNKOKotonii Featured By Owner Nov 5, 2012  Hobbyist
Beautiful!
Reply
:iconpennae:
Pennae Featured By Owner Nov 6, 2012  Professional Digital Artist
Thakn you!
Reply
Add a Comment:
 
×
Details

Submitted on
November 5, 2012
Image Size
324 KB
Resolution
1000×300
Submitted with
Sta.sh
Link
Thumb
Embed

Stats

Views
5,467
Favourites
597 (who?)
Comments
48
×