Deviant Login Shop  Join deviantART for FREE Take the Tour
×Details

Submitted on
November 5, 2012
Image Size
324 KB
Resolution
1000×300
Submitted with
Sta.sh
Link
Thumb
Embed

Stats

Views
4,806 (5 today)
Favourites
596 (who?)
Comments
47
×
Oh NOOO, where did we put our eyes...? by Pennae Oh NOOO, where did we put our eyes...? by Pennae
So, the point of this picture is that people are complaining about the contest results, and they somehow think that being rude to others will change them. NO IT WON'T.

From left to right: :icontanashi: :iconpapilio-machaon: :iconninjin-nezumi: :iconpennae: :iconhyuee:

As usual I'm late with everything, I'M SORRY, but seriously, you wouldn't want to live my life.

And I'm switching to Hungarian now because it's ranting time. Yay!

Elöljáróban: akinek nem inge, ne vegye magára. Akinek viszont inge, az legyen szíves magába szállni.

Kicsit rosszul vagyok már attól, hogy minden con után ez megy. Hihetetlen, mennyire arrogáns pár ember, és felfogni nem vagyok képes, milyen alapon van pofája bárkinek is lazán kiírni a netre, hogy ő igenis jobb, mint akár a helyezettek, akár bárki, aki előtte végzett. Komolyan, csak szerintünk az az egészséges reakció ilyenkor, hogy az ember elgondolkozik rajta, miben is fejlődhetne még?

És utána jönnek a szokásos vádaskodások, hogy a zsűri korrupt, küldik a virtuális faszokat a szánkba, stb. Az egy dolog, hogy ez vmi hihetetlen bunkóság velünk szemben, de a helyezettekkel szemben szintén. Ha mi már hozzá is szoktunk, és lenyeljük az ilyesmit, miért kell bántani meg elrontani a kedvét a többi versenyzőnek? Gondoljatok már bele, hogyha ti nyernétek, és veletek csinálnák ezt a többiek, hogy éreznétek magatokat? Ez csak egy conos verseny, basszus, semmi igazi presztízse nincs, az ajándékon kívül SEMMIT nem kaptok érte, és ha beleírjátok az önéletrajzotokba, még képen is röhögnek érte.
Tanuljatok már meg veszíteni, mert nagyon csúnya pofára esések fognak várni titeket a nagybetűs életben, ha minden sikertelenségre rinyálással és mások hibáztatásával reagáltok.

Az a baj, hogy elég sok év tapasztalat áll mögöttünk, és kiszúrjuk a parasztvakítást. Marhára nem érdekel minket, hogy ki hány hétig dolgozott a rajzán, mennyi csillámot szórt rá, milyen kivágós, ragasztgatós, mittoménmilyen anyámkínját csinált a rajzával, nem ettől lesz jobb (de rosszabb se feltétlenül), és az, pedig, hogy kinek hány barátja van, akit lehet sárdobálásra ugrasztani, számunkra teljesen irreleváns. Mivel alapvetően kerültök bennünket, mint a pestist, csak azért, mert a Mondónak rajzolunk, fogalmunk sincs a 99%-otokról, hogy kicsoda, szóval marhára nehezen díjazhatnánk pofára. Persze megjegyzünk gyakran előkerülő neveket, meg csomó mindenkinél nézzük, hogyan fejlődik, és tökre örülünk, ha olyannak tudunk díjat adni, akiről a versenyes szereplése alapján látszik, hogy sok energiát fektet a rajzolásba, és tényleg igyekszik. De nem mindig tudunk olyannak adni, és volt már példa rá, hogy díjat adtunk olyannak, aki előtte való versenyen mindennek elhordott bennünket.
Ha nagyon fáj, hogy nem nyertél, még akkor is a legcélszerűbb írni valamelyikünknek egy üzenetet, és megkérdezni, hogy miért nem, miben jobb a másik. Amúgy is bárki megkereshet bennünket, hogy segítsünk, ha épp nem vagyunk totál behavazva, akkor szívesen adunk tanácsot (mondjuk, tőlem nem javallott kérni, mert általában nagyon nem érek rá, de ha épp mégis, akkor minden további nélkül).

Ha valakit nagyon érdekel, hogy megy a zsűrizés: külön-külön pontozunk, aztán összeadjuk a pontszámokat, és az így kijött eredményt még megbeszéljük és átvariáljuk, ha úgy érezzük, sántít. Ez nem öt perc, hanem TÖBB ÓRA. Igazából nem annyira nagy élmény késő éjszakáig fennmaradni zsűrizni, és marhára jól tud esni az embernek az anyázás, miután félholtra gürizte magát egy conon.

Erre az egészre persze mindig az a reakció, hogy ne törődjünk vele, ne vegyük fel, stb., meg úgyis mindig ez van, szokjuk meg. Csak nemtom... sztem elég szomorú, hogy már hozzá kellett szoknunk, miért természetes az, hogy egy csomó ember undorító takony módjára viselkedjen az interneten?

Összefoglalva:
Nyertél! Szuper! Ne szálljon a fejedbe, tessék szépen fejlődni tovább, mert elsőkből is lehetnek utolsók, nem csak fordítva.
Nem nyertél? Túléled. Akkor is, ha soha életedben nem csináltál még olyan jót, mint amit beküldtél. Ez nem jelenti azt, hogy itt vége mindennek, mindig lehet még jobbat rajzolni.
Problémád van? Személyesen is lehetséges intézni az ilyesmit, továbbá, ha olyat írsz ki a netre, amit nem mondanál az arcába a másiknak, akkor lehet, hogy néhányan visszataszító takonynak fognak gondolni.

Am véletlenül sem azokról van szó, akiknek ez és ez és ez a rajz jobban tetszik, mint a helyezettek, mert persze, hogy van ilyen, mindenki ízlése más. Konkrétan a sárdobálás a problémám, ami egy undorító dolog.
Add a Comment:
 
:iconfireopal1:
fireopal1 Jul 26, 2013  Hobbyist Artist
turns google translate on
Reply
:iconpennae:
Pennae Jul 27, 2013  Professional Digital Artist
It's probably not worth it though :D
Reply
:iconfireopal1:
fireopal1 Jul 27, 2013  Hobbyist Artist
google translate and ducttape solves everything
Reply
:icontokkimochi:
ez a kép félelmetes. :D Elnézést kérek, a magyar nem jó.
Reply
:iconpennae:
Pennae Apr 14, 2013  Professional Digital Artist
Haha, it's really nice though, thank you :D
Reply
:icontokkimochi:
your welcome, and once again, awesome picture :iconeweplz:
Reply
:iconreinanicolasa:
Annyi értelme volt a hisztizéseknek, hogy született egy szuggesztív rajz. :D Szóval, köszi, kislányok!
Reply
:iconpennae:
Pennae Jan 17, 2013  Professional Digital Artist
Na jah... :D Köszi :D
Reply
:iconsalina-mathews:
salina-mathews Dec 16, 2012  Student Digital Artist
A rajz nagyon tetszik, és amit írtál az is. Korábban nekem is volt egy kritikám (ami remélem azóta elfelejtődött), és abban tulajdonképpen pont azt fejtettem ki, hogy nem értettem a zsűrizés menetét, de most, hogy ezt elolvastam és a többi más részletet már értem mi megy itt. Éppen ezért szeretnék bocsánatot is kérni :)
És nem ide tartozik,de muszáj elmeséljem xD Ősszel mikor indultam a versenyen (és egyben először segítő is voltam), hatalmas újdonság volt úgy belépni a conra, hogy nem volt még bent senki, és mikor nagy nehezen megtaláltam akit kerestem, elindultam föl a rajzokhoz, és akkor találkoztam újra a rajzommal (ami azóta is hiányzik). Büszkén ránéztem, majd rápillantottam a többire is. Reakció: ..... Semmi esélyem :iconmingplz: - és így mentem tovább a feladatomra xD Persze nem bántam meg, hogy neveztem, és ugyanúgy büszke vagyok arra a rajzra xD
Visszatérve a témához, kíváncsi vagyok azokra akik képesek a saját rajzukat előnyben részesíteni a helyezéseknél mint a többit, ha véletlenül maradt belőle, akkor ha egy másolatot kérhetnék ha nem nagy gond?
Reply
:iconpennae:
Pennae Dec 16, 2012  Professional Digital Artist
Nem rémlik, hogy láttunk tőled ilyesmit, szóval rád alapból nem is akadtunk ki, de ettől függetlenül köszi :D
Hú, ősszel vicces volt nekünk, mert építési napon ültünk Nezumival a borítékok előtt, és néztük, hogy ez nem vmi sok, aztán elkezdtük őket kicsomagolni, és kb úgy éreztük magunkat, mint karácsonykor. Sztem soha nem volt még ennyire erős színvonal.
A rajzod biztosan megvan, mindegyiket eltesszük és hurcolásszuk magunkkal conra, szóval a következőn át is veheted :D
Én irigy vagyok az egójukra, jó lehet úgy élni, ha minden más hibája XD
Köszi, és reméljük, majd tavasszal is nevezel :D
Reply
Add a Comment: